Sayfalar

16 Nisan 2022 Cumartesi

Belki Umuttur Kapılarını Kapatan

Belki Umuttur Kapılarını Kapatan

Sevil  ADIGÜZELMAN


Hayatınızda biri varsa ve onu sevdikçe değişmiyorsa, aksine size olan sevgisi artıyorsa, mesela onca işin gücün arasında size yazıyorsa, sabah uyanır uyanmaz önce sizi hatırlıyor, gece uyumadan önce sizi düşünüyorsa, her gün bir defa bile olsa sesinizi duymak istiyorsa, sizi hayatınızda ki bütün insanlardan ayırıyorsa, en ufak bir tartışmada sizi arıyorsa ve sen haklı ben haklı tartışmasına girmeden konuyu tatlıya bağlıyorsa o insana kalbinizden başka bir yerde nefes alma hakkı vermeyin.

Yar ben sana eş olam
Eş olam yoldaş olam
Gittiğin yollarında
Bir dikili daş olam

Al beni götür beni
Sinende yatır beni
Bu ne zalım ayrılık
Her gün ağlatır beni

Dizimde dermanımsın
Gözümde fermanımsın
Sensiz burda duramam
Gönlümün gümanısın


Bugün, söz ve müziği Sıddık Doğan’a ait olan ve Aynur Doğan’dan dinlediğim türkü, bana sadece gözyaşı getirdi.
Sen bu satırları okuduğunda belki ben geri dönüşü olmayan o kararı vermiş olacağım. Olur ya okursun diye yazıyorum. Çünkü sana söylemeyeceğim çok şey bıraktın içimde. O kadar yarım kalmışım ki sana. Dilediğim gibi sevemedim ben seni. Hep bir mesafe koydun araya, sana ulaşmaya çalıştıkça duvarlar ördün. Verdiğin umutlar bile hep emanetti. Seni kaybetme endişesi, korkusu hiç düşmedi yakamdan. Sen her ne dersen de buna, benim eksik mutluluğumdun. Beni sev istedim. Seni yüreğime koyup kaderime yazmayan Allah’tan şimdi de seni aklımdan çıkarmasını istiyorum.
Mümkün mü?
Elbette ki değil, çünkü düşündüğüm de biliyorum ki kaderdi bizi ayıran. Belki umuttur kapılarını kapatan. Şimdi gidiyoruz ikimiz de...
Bu yazdıklarımdan seni sevmediğimi düşünme, kendimden daha çok sevdim seni. Yıkık bir duvar beklemediğin bir an da üstüne yıkılıverir ya öyle gidiyorum buradan. Bazı duyguların tarifi kelimelerle anlatılmaz. Mesela boşa çıkmış güven duygusu sözcüklerle izah edilemez. Çünkü o duygularda kırılan umutlar, çöp olmuş emekler ve ziyan olmuş onca zaman vardır.

Kimine uzağımdır,
Kimine çok yakın,
Kimine içim ısınmaz,
Kimi mecburiyetimdir,
Kimi canım, sol yanım,
Kimleri imtihanım…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder